Impactul bolilor cronice asupra sănătății populației s-a accentuat odată cu creșterea speranței de viață. Astfel, suplimentar provocărilor generate de cancer sau de bolile neurodegenerative, apar altele noi, cauzate de noi virusuri și afecțiuni. Aceste provocări ne motivează să ne continuăm eforturile.

Ca cercetători, suntem pasionați de excelența științifică, cu atât mai mult cu cât știm foarte bine că ceea ce facem astăzi poate îmbunătăți mâine viața oamenilor. Fiecare efort este direcționat către a transforma cunoștințele științifice și progresele medicinei în tratamente de ultimă generație pentru pacienți. Descoperirea unor soluții pentru cele mai presante nevoi de sănătate, la care încă nu s-a găsit un răspuns, este prioritatea noastră numărul unu, care ne inspiră să fim cel mai bun partener pentru sănătate al pacienților.

Echipa Sanofi dedicată cercetării și dezvoltării de soluții terapeutice include o diversitate de categorii profesionale precum: oameni de știință, medici, tehnicieni, ingineri etc. Acestă diversitate a echipei contribuie la consolidarea poziției noastre de lider în domeniul științei. Obiectivul nostru este să descoperim acea inovație revoluționară ce poate transforma, prelungi și chiar salva vieți.

Abordări inovatoare

Pentru a face posibile acele descoperiri științifice cu impact asupra viitorului, toți membrii echipei de cercetare și dezvoltare Sanofi - medici, tehnicieni, cercetători, parteneri și alți inovatori de talie mondială, fac pași îndrăzneți, ghidați fiind de obiectivul de a transforma, prelungi și salva viețile pacienților.

Pentru atingerea acestui deziderat, Sanofi:

  • investește în tratamente cu ținte multiple, care vor aborda mai multe boli cu un singur medicament;
  • se concentrează asupra tratamentelor combinate pentru a le spori eficacitatea;
  • investește în biotehnologie pentru a obţine medicamente cu specificitate mai mare;
  • realizează cercetări revoluționare pentru a accesa potențialul terapiei genice;
  • valorifică inteligența artificială și tehnologiile digitale inovatoare pentru a descoperi următoarea generație de soluții terapeutice care-i va ajuta pe pacienți să-și gestioneze mai bine afecțiunile cronice.

Portofoliul aflat în cercetare și dezvoltare

La sfârșitul lunii martie 2022, portofoliul aflat în proces de cercetare și dezvoltare includea 91 de proiecte, dintre care 34 se află în studii de fază 3 sau au fost depuse la autoritățile de reglementare în vederea autorizării. Aceste proiecte reprezintă entități moleculare noi, precum și terapii existente care sunt studiate pentru eventuale indicații adiționale sau formulări diferite.