Actualizat: 23 martie 2022

Suntem profund afectați și ne întristează brutalitatea agresiunii ruse asupra Ucrainei și suferința poporului ucrainean. Este o tragedie fără seamăn și ne străduim să ajutăm cum putem mai bine pe toți cei aflați în suferință.

Vă transmitem ultimele detalii privind poziția companiei noastre în acest context.

Fiind o companie farmaceutică cu misiunea clară și asumată de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, vom continua să asigurăm accesul pacienților la medicamente și vaccinuri esențiale.

Ne opunem categoric războiului din Ucraina și, în linie cu poziția comunității internaționale, am hotărât să oprim imediat orice investiție nouă care nu are legătură cu furnizarea de medicamente și vaccinuri esențiale atât în Rusia, cât și în Belarus.

Decizia include oprirea tuturor investițiilor în publicitate și promotionale precum și oprirea înrolării a noi pacienți în studiile clinice aflate în derulare însă, vom continua să tratăm pacienții deja incluși în aceste studii.

Oprirea totală a tuturor activităților noastre ar priva oamenii aflați în suferință de medicamentele și vaccinurile esențiale de care au neparată nevoie și nu ar face altceva decât să le agraveze suferințele. Iar acest lucru este în totală contradicție cu misiunea noastră. Așadar, vom rămâne dedicați tuturor pacienților,din întreaga lume, așa cum am făcut-o întotdeauna.

Facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a sprijini Ucraina și poporul său, începând cu propriii colegi. Săptămâna trecută am luat o serie de măsuri excepționale menite să ajute angajații din Ucraina să facă față acestei situații critice. De asemenea, prin echipele noastre din țările învecinate, oferim sprijin colegilor din Ucraina și familiilor acestora, care au luat decizia dificilă de a-și părăsi țara.

Pe lângă donațiile financiare ale companiei noastre către Crucea Roșie, Fundația Sanofi coordonează donațiile de medicamente și vaccinuri esențiale pentru a veni imediat în sprijinul pacienților și refugiaților ucraineni. Până acum, au fost donate 10,5 milioane de tratamente zilnice (cum ar fi insuline, antiepileptice și medicamente utilizate în situații de urgență), de care vor putea beneficia aproximativ 360.000 de pacienți.

Nutrim speranța că se va găsi o soluție pentru această criză, cât mai curând posibil. Vom continua să ne sprijinim colegii din Ucraina, precum și poporul și pacienții ucraineni, atâta timp cât va fi nevoie.

 

Depunem toate eforturile pentru a oferi soluții care să permită accesul continuu la tratament pentru toți pacienții, atât în Ucraina cât și în afara ei.

  • Pentru pacienții care participă la un studiu clinic cu un produs Sanofi: Dacă aveți întrebări despre participarea la studiile clinice în care sunteți înscriși, vă rugăm să ne contactați la +441223777070. Vi se va răspunde fie în engleză, fie în ucraineană.

 

  • Pentru orice întrebare despre produsele Sanofi, vă rugăm să contactați Departamentul nostru Medical din țara în care vă aflați (pentru România – găsiți aici contactele). Totodată, puteți scrie și la Medinfo.Ukraine@sanofi.com.   

Pentru a afla mai multe informații despre poziția Sanofi la situația din Ucraina, în limba engleză sau ucraineană, vă rugăm să accesați paginile de mai jos:

https://www.sanofi.com/en/media-room/our-response-to-the-situation-in-ukraine

https://www.sanofi.ua/