Cariera este o călătorie, cu oportunități și provocări, cu puncte de cotitură mai mici sau mai mari. Este important să ai lângă tine un partener de încredere, care să te ajute să-ți atingi potențialul maxim cu fiecare etapă a acestei călătorii.


În Sanofi Romania, credem că succesul în carieră este o responsabilitate comună. Cultivăm un mediu organizațional colaborativ, care încurajează diversitatea, munca în echipă și comunicarea bidirecțională. Investim continuu în dezvoltarea profesională a angajaților noștri, ajutându-i să anticipeze și să se adapteze la schimbare, de orice natură ar fi aceasta. Doar astfel ne asigurăm că suntem pregătiți să-i sprijinim pe cei care se confruntă cu diverse probleme de sănătate, ori de câte ori putem avea un impact semnificativ.

O cultură a performanței

Când te dedici sănătății oamenilor, trebuie să te asiguri că fiecare angajat este echipat cu abilitățile necesare, dar și motivat să se implice în această misiune frumoasă și totodată nobilă.

Cultura organizațională a Sanofi este prin definiție o cultură a leadership-ului, care promovează inițiativa, curajul, inovația, colaborarea transversală, respectul, diversitatea și etica în tot ceea ce facem. Este o cultură organizațională ce pune accent pe dezvoltarea profesională continuă, pe atragerea și menținerea de talente profesionale remarcabile, care reprezintă un motor al dezvoltării durabile a companiei.

”Oamenii trebuie atrași, motivați, nu împinși în drumul spre performanță. Majoritatea managerilor care fac  parte acum din echipa de leadership a Sanofi Romania provin din interiorul organizației, din diverse poziții și niveluri. Cred că acesta este un aspect motivant pentru orice angajat - să știe că, deși intră într-o poziție de entry-level în companie, are șansa de a ajunge în poziții de management. Acest lucru reflectă rolul  atenției pe care o dăm dezvoltării oamenilor - indiferent de poziția pe care o au la început, la un moment  dat va exista loc de mai bine.”

Roxana Cîlțea – Director Resurse Umane, Sanofi Romania & Moldova

Programele Global Leadership Development (GLD)

au fost create pentru a ține pasul cu nevoile de business și pentru a crește o nouă generație de lideri. Cu sprijinul GLD, construite pe niveluri de expertiză, managerii și liderii au acces la resurse diversificate, își pot dezvolta abilitățile și consolida experiența profesională în funcție de nevoi. Astfel, ne asigurăm că fiecare angajat din Sanofi are șansa să-și valorifice abilitățile la potențialul maxim pentru succesul comun, dar și că organizația este pregătită să definească planuri consistente, variate și bine definite, pentru succesul pe termen lung.

Dezvoltarea carierei

Călătoria profesională ar trebui să însemne evoluție per se. Atâta timp cât ești în mișcare, vizibil, expus oportunităților profesionale, vei întâlni situații și interlocutori noi care te provoacă să ieși din zona de confort și să îndrăznești mai mult. Tocmai de aceea este important să fii pregătit nu doar să identifici astfel de oportunități, dar și să le valorifici la maximum.

În Sanofi, ne concentrăm nu doar pe CE (realizăm), ci și pe CUM ne atingem obiectivele. Abordarea noastră în identificarea și dezvoltarea talentelor este fundamentată pe doi piloni cheie: angajament comun și implicarea managerilor. Altfel spus, principiul pe care îl promovăm este acela că dezvoltarea profesională nu este doar promisiunea sau sarcina companiei, nu depinde numai de oportunitățile și instrumentele pe care organizația sau managerul le pune la dispoziție, ci şi de angajamentul individual. Angajaţii trebuie încurajaţi să aibă un rol activ în acest proces. Să treacă prin procese de autoevaluare constante, să-și seteze planul individual de dezvoltare și prioritățile, să își înțeleagă punctele forte și zonele de îmbunătățit, să își definească clar nevoile, obiectivele și pașii necesari în atingerea lor.

Pe de altă parte, în Sanofi fiecare manager contribuie activ la dezvoltarea colegilor – de la conversaţii sincere despre aşteptări şi idealuri, limite şi dificultăţi, până la formularea de recomandări constructive cu privire la parcursul profesional, competenţele cheie şi aspiraţii, care să răspundă nevoilor și aspirațiilor angajaților noștri. Astfel, echipa de conducere reușește să fie conectată constant la talentele şi potenţialul oamenilor din companie.

iMove - programul Sanofi de Work Abroad pentru tinerii europeni

Prin iMove, programul nostru de Work Abroad pentru tinerii europeni, te invităm să te alături misiunii noastre de a fi un partener pentru sănătate, provocându-te astfel să ieși din zona de confort, să-ți valorifici la maximum potențialul și să te dezvolți atât pe plan personal, cât și profesional.

Sanofi Excellence Awards

Efortul, dedicarea, implicarea, disponibilitatea de asumare a unor responsabilități suplimentare trebuie recunoscute și recompensate. În Sanofi Romania am implementat un program care aduce Excelența în prim plan. Sanofi Excellence Awards premiază proiecte, lideri și echipe de proiect, colegi din departamente suport ale căror eforturi și reușite sunt de multe ori mai puțin vizibile, dar sunt foarte importante pentru succesul comun.

Diversitate și incluziune

Sanofi este o organizație multiculturală, care valorizează și apreciază oamenii ca fiind personalități autentice și unice. În opinia noastră, diversitatea nu se rezumă doar la gen, vârstă sau rasă. Este un concept mult mai vast, acesta incluzând numeroase variabile care își aduc fiecare aportul la construirea unei organizații cu înalte standarde etice: cultură, religie, trăsături ce țin de etnie, educație, experiența profesională, naționalitate, orientare sexuală, opinii, personalitate și multe alte caracteristici care îl diferențiază pe fiecare individ de semenul său.

“Promovând diversitatea, nu facem decât să potențăm atributele individuale pentru reușita comună!  Această deschidere ne permite să fim noi înșine, mai buni în fiecare zi, să îndrăznim să împărtășim idei noi și opinii diferite și să ne folosim talentele noastre extraordinare pentru a obține cele mai bune performanțe, totul în beneficiul pacientului. Empowering life începe pentru noi cu Empowering People!”

Roxana Cîlțea – Director Resurse Umane, Sanofi Romania & Moldova

“Sanofi respectă și promovează diversitatea la toate nivelurile. Zi de zi, diversitatea angajaților noștri, varietatea expertizei și pregătirii lor profesionale se transformă în atuuri concrete, care contribuie la misiunea noastră de a fi alături de pacienții din România în călătoria lor pentru menținerea sănătății.”

Roxana Cîlțea – Director Resurse Umane, Sanofi Romania & Moldova

Buddy program

În Sanofi Romania începi încă din prima zi cu un parteneriat. Fiecare nou membru primește în primele luni un Buddy, care este de fapt un alt coleg din companie, care să îl ajute pe noul membru să înțeleagă organizația și să se integreze cât mai ușor și mai rapid în echipă.

Program de lucru flexibil

Pe lângă asigurarea unui mediu lucrativ sănătos, punem un mare accent pe menținerea unui echilibru între timpul alocat carierei și cel personal. În acest sens, din 2015 am implementat un program de lucru flexibil, ce oferă angajaților din sediul Sanofi Romania libertatea de a-și începe ziua de muncă oricând între 8:00 și 10:00. Suplimentar, fiecare coleg are posibilitatea de a lucra o zi pe săptămână de acasă.

Alătură-te echipei Sanofi Romania. Explorează oportunitățile de carieră…