Viața este o călătorie, cu dificultăți mai mari sau mai mici. De aceea, ne-am propus să fim partenerul românilor care se confruntă cu diferite probleme de sănătate, dar și de natură socială.

Din cauza lipsurilor materiale, călătoria prin viață a multor români include adesea și obstacole. La o rată a sărăciei relative în România de 25,3%, aproximativ 5.000.000 de oameni au de înfruntat dificultăți materiale semnificative. Cea mai ridicată incidență a sărăciei este în rândul celor cu vârsta sub 18 ani, peste o treime dintre aceștia aflându-se sub pragul sărăciei*.

Din perspectiva noastră, orice neajuns sau provocare poate fi depășită mai ușor atunci când ai pe cineva alături. Credem în puterea lui împreună și tocmai de aceea am decis să contribuim prin diferite acțiuni la susținerea persoanelor și a comunităților vulnerabile.

Ce mai faci? Aceasta este întrebarea în jurul căreia se desfășoară câteva dintre proiectele noastre sociale. Prin această întrebare, care exprimă într-un mod simplu grijă pentru celălalt, vrem să menținem un dialog cu cei aflați în situații de viață dificile și să răspundem nevoilor concrete ale acestora. Iar partenerul nostru în acest demers este Crucea Roșie Română.

* Institutul Național de Statistică, 2017.

„Ne bucurăm că am găsit în Crucea Roșie un partener cu aceeași misiune, alături de care am construit un proiect de impact, dar totodată diferit. Nu ne-am oprit doar la suportul financiar, ci, pornind de la o întrebare simplă, dar bogată în semnificații, cum este „Ce mai faci?”, am descoperit povești și oameni cu diverse nevoi, am identificat situații sociale în care ajutorul nostru – individual și colectiv - să aducă o schimbare în mai bine și cât mai multe răspunsuri pozitive la această întrebare.”

Camelia Nițu, Communication Head, Sanofi Romania & Moldova

Susținem comunitățile locale și grupurile vulnerabile

Împreună cu organizația Crucea Roșie România, am adresat întrebarea Ce mai faci? către diverse comunități și, după ce am aflat care sunt cele mai mari lipsuri la momentul respectiv, am întins mâna în ajutorul celor defavorizați, oferind, printre altele, alimente, îmbrăcăminte, lemne pentru încălzire, echipamente IT, dar și susținere emoțională acolo unde a fost necesară.

Categoriile sociale pe care ne-am propus să le sprijinim în mod special sunt:

  • Copiii – pentru că, la vârsta la care ne pregătim cu toții itinerariul visat prin viață, mulți copii din România pleacă la drum cu șanse mici de reușită.
  • Vârstnicii – pentru că, la vârsta la care ne-am dori cu toții să ne ocupăm mai mult de noi înșine și de cei apropiați – copii, nepoți, familie, multe persoane vârstnice din România se confruntă cu dificultăți materiale serioase sau trebuie să facă față singurătății.

Sprijinim educația

Din păcate, nu toți copiii din România încep școala și drumul spre educație cu șanse egale. Multora le lipsește chiar și un ghiozdan cu rechizite sau, de multe ori, o vorbă bună, un Ce mai faci? spus din toată inima. Din acest motiv, o parte importantă a campaniilor noastre sociale este dedicată copiilor și educației.

La început de 2018, prin acțiunile noastre, 450 de ghiozdane personalizate au ajuns la 450 de copii proveniți din familii fără posibilități materiale.

Încurajăm voluntariatul

Alături de voluntarii Crucii Roșii Române, angajații noștri sunt parte activă în proiectele de responsabilitate socială dezvoltate.

Ne dorim să adresăm periodic întrebarea Ce mai faci? acelora care se confruntă cu situații de viață dificile și să le oferim suportul necesar în felul cel mai potrivit, material sau emoțional, prin preocupare constantă sau prin implicare directă a angajaților noștri, ca voluntari.

Descoperă mai multe detalii în comunicatul de presă – secțiunea MEDIA.