Cardul pacientei pentru medicamentele care contin valproat (Depakine, Depakine Chrono):

Contracepția sarcina - Ce trebuie să știți

  •  Valproatul este un medicament indicat în tratamentul epilepsiei/tulburarii bipolare.
  • Valproatul poate afecta grav copilul nenascut daca este utilizat în timpul sarcinii.
  • Utilizați întotdeauna metode eficace de contracepție, fără întrerupere, pe întreaga durată a tratamentului cu valproat.
  • Nu uitați să mergeți la consultație la medicul specialist cel puțin anual. 

Acest medicament face obiectul unei monitorizari suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapida de noi informații referitoare la siguranță. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca manifestati orice reactie adversa asociata cu administrarea medicamentelor care contin valproat, inclusiv reactii adverse nementionate în prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din România. Informații despre modul de raportare a reactiilor adverse sunt disponibile pe site-ul www.anm.ro la Medicamente de uz uman/Raporteaza o reactie adversa.

Cardul pacientei pentru medicamentele care contin valproat (Depakine, Depakine Chrono):

Contracepția și sarcina - Ce trebuie să faceţi

  • Citiți cu atenție prospectul înainte de utilizarea medicamentului.
  • Nu opriti niciodata tratamentul cu valproat, decât la recomandarea medicului dumneavoastra, deoarece boala se poate agrava.
  • Dacă intenționați să rămâneți gravidă, nu opriţi tratamentul cu valproat și nu renunțați la metoda de contracepție, înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră.
  • Dacă bănuiţi că sunteți gravidă, programați imediat o consultație la medicul dumneavoastră.
  • Cereți medicului dumneavoastră să vă înmâneze Ghidul pacientei. Informații suplimentare despre utilizarea valproatului sunt disponibile pe  www.sanofi.ro / www.valproatsieu.ro.

Aceste informaţii sunt valabile pentru toate adolescentele și femeile care utilizează valproat și care pot rămâne gravide.Păstrați acest card în siguranță, pentru a ști întotdeauna ce aveţi de făcut.

Dacă doriți să accesați documentul integral pdf, click aici