TOUJEO (INSULINĂ GLARGIN 300 U/ml)

Toujeo 300 unități/ml SoloStar soluție injectabilă în stilou injector (pen) preumplut Toujeo 300 unități/ml DoubleStar soluție injectabilă în stilou injector (pen) preumplut

GHID PENTRU PACIENŢI ŞI/SAU PERSOANELE CARE ÎI ÎNGRIJESC:

• Dacă vi se prescrie Toujeo, trebuie să fiţi instruit de către medicul dumneavoastră cu privire la
• modul de utilizare a stiloului injector (pen-ului) Toujeo şi trebuie să citiţi în întregime prospectul cu instrucţiunile de utilizare, care însoţeşte stiloul injector (pen-ul).
• Acest document este destinat doar ca ghid de recomandări.
• Începeți cu doza exprimată în unități, scrisă în prescripția dumneavoastră medicală.

Informaţii importante pentru primele săptămâni de la prescrierea Toujeo

• Insulina glargin 300 unităţi/ml (Toujeo) şi insulina glargin 100 unităţi/ml (Lantus) nu sunt bioechivalente şi, prin urmare, nu sunt interschimbabile fără ajustarea dozei (aceasta înseamnă că aceste insuline nu sunt la fel şi nu trebuie să treceţi de la o insulină la alta fără să vi se ajusteze doza). 
• Schimbarea tratamentului de la o insulină la alta trebuie efectuată numai atunci când vă prescrie medicul dumneavoastră. Trebuie întotdeauna respectată doza recomandată de către medicul dumneavoastră.
• Valoarea glicemiei (zahărul din sângele dumneavoastră) trebuie supravegheată cu atenţie în timpul schimbării tratamentului şi, ulterior, în timpul primelor săptămâni de tratament.
 Insulina glargin 300 unități/ml este disponibilă în două forme de prezentare diferite: 

Toujeo SoloStar
(pen preumplut a 1,5 ml /450 U)

Toujeo DoubleStar 
(pen preumplut a 3 ml/900 U)

TREAPTA DE FIXARE A DOZEI DIN TOUJEO SOLOSTAR ESTE DE 1 UNITATE, IAR TREAPTA DE FIXARE A DOZEI DIN TOUJEO DOUBLESTAR ESTE DE 2 UNITĂȚI.

Doza administrată este cea evidențiată în fereastra dozei.

 Vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră pentru informații suplimentare.
Înainte de a injecta Toujeo, citiți Instrucțiunile de utilizare care însoțesc prospectul din cutie.

În cazul apariției unor erori de medicație sau reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în prospectul din ambalaj.

De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse prin intermediul sistemului naţional de raportare la: Centrul Naţional de Farmacovigilenţă, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1, 011478 – Bucureşti; Tel: + 4 0757 117 259; Fax: +4 021 316 34 97; e-mail: adr@anm.ro; www.anm.ro.
Totodată, reacţiile adverse suspectate se pot raporta către reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă, la următoarele date de contact: Sanofi Romania SRL, telefon +40 (0) 21 317 31 36, e-mail
 pv.ro@sanofi.com.

Dacă doriți să accesați comunicarea oficială, click aici